წითელი ხორცის მიღება დღეში ორჯერ, სუსტი სქესის წარმომადგენლებში გულის დაავადებების განვითარების რისკს ზრდის. ჰარვარდის ჯანდაცვის სკოლის სწავლულების კვლევა 1980 წლიდან 2006 წლამდე გრძელდებოდა. მათ 30-დან 55 წლამდე ასაკის 84 136 ადამიანი გამოიკვლიეს. პროექტში მონაწილეები ავსებდნენ კითხვარებს იმის თაობაზე, რამდენად ხშირად მიირთმევდნენ ჩამოთვლილი 116 პროდუქტიდან თითოეულს. კვლევებისას 2 210 მონაწილეს სასიკვდილო გულის შეტევეა დაემართა, 952 კი გულის იშემიური დაავადებით გარდაიცვალა. აღმოჩნდა, რომ ის ადამიანები, რომლებიც დღეში ორჯერ მიირთმევდნენ ხორცს, 30%-ით ხშირად ხდებოდნენ გულის დაავადებების მსხვერპლი.
წითელი ხორცი გულს ვნებს
მოირგე სტილი დაასვენე თვალი
- პატარა მოზრდილი საშუალო დიდი უდიდესი
- ჩვეულებრივი ჰელვეტიკა ჰეგოე გეორგია ტაიმსი
- კითხვის რეჟიმი