ხილის ხშირი მიღება კიბოს აგვარიდებს

სამედიცინო სიახლეები
მოირგე სტილი დაასვენე თვალი
  • პატარა მოზრდილი საშუალო დიდი უდიდესი
  • ჩვეულებრივი ჰელვეტიკა ჰეგოე გეორგია ტაიმსი

სწავლულებმა დიდი ბრიტანეთიდან, რომელთაც ერთდროულად რამდენიმე გამოკვლევა ჩაატარეს და დაასკვნეს, რომ ხილის ხშირი მიღება ძალიან სასარგებლოა ორგანიზმისთვის. მკვლევარების განცხადებით, თუ ყოველდღიურად, ადამიანი შვიდი სხვადასხვა სახეობის ხილს მიირთმევს, ეს საგრძნობლად ამცირებს ონკოლოგიური და გულსისხლძარღვთა დაავადებების განვითარების რისკს. ექსპერტების მიერ ჩატარებული კვლევები, დაახლოებით, 12 წელიწადს გრძელდებოდა. მთელი ამ პერიოდის განმავლობაში, დეტალურად შეისწავლეს კვლევაში მონაწილე ადამიანების საკვების მოხმარების ჩვევები, რომლებიც იმ მომენტისთვის შესანიშნავ ფიზიკურ მდგომარეობაში იყვნენ. სწავლულების თქმით, 30-დან 65 წლის ასაკში, ყოველდღიურად ხილის მცირე რაოდენობის მიღებაც კი, არსებითად ამაღლებს ცხოვრების დონეს. მათი განცხადებით, მოწიფულ ასაკში მყოფებმა თავი უფრო უკეთესად რომ იგრძნონ, საკმარისია ყოველდღიურ რაციონში, გემრიელი ხილი დაამატონ, მაგალითად, ბანანი და ვაშლი, რომელიც რკინას, თუთიასა და სპილენძს შეიცავს. სწორედ ეს კომპონენტები აისახება სასიკეთოდ გულისა და სხვა, სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვან ორგანოებზე.